VU Gyvybės mokslų centro autoriaus 'Asta Abraitienė' publikacijų sąrašas

2019
1 Salomskiene, Joana; Jonkuviene, Dovile; Macioniene, Irena; Abraitiene, Asta; Zeime, Jurate; Repečkienė, Jūratė; Vaiciulyte-Funk, Lina. Differences in the occurence and efficiency of antimicrobial compounds produced by lactic acid bacteria // European food research and technology. Berlin : Springer. ISSN 1438-2377. eISSN 1438-2385. 2019, vol. 245, iss. 3, p. 569-579. DOI: 10.1007/s00217-018-03227-3. [DB: Science Citation Index Expanded (Web of Science), Scopus] [IF: 2.366; AIF: 3.279; Q2 (2019 InCities JCR SCIE)]

2018
1 Abraitienė, Asta; Bevilacqua, A.; Scarafoni, A.; Quaglino, F. First report of forsythia suspensa, spiraea vanhouttei, and viburnum lantana as new natural plant hosts of ‘candidatus phytoplasma mali’, the causal agent of apple proliferation disease, in Lithuania // Plant disease. St. Paul : American Phytopathological Society. ISSN 0191-2917. eISSN 1943-7692. 2018, vol. 102, no 10, p. 2026. DOI: 10.1094/PDIS-01-18-0090-PDN. [DB: Scopus, Science Citation Index Expanded (Web of Science)] [IF: 3.583; AIF: 2.858; Q1 (2018 InCities JCR SCIE)]

2016
1 Šalomskienė, Joana; Žeimė, Jūratė; Abraitienė, Asta; Jonkuvienė, Dovilė; Mačionienė, Irena; Vaičiulytė-funk, Lina. Antimicrobial compounds produced by selected lactic acid bacteria // 3rd Congress of Baltic Microbiologists 2016 (CBM2016), October 18-21 Vilnius, Lithuania : book of abstracts. Vilnius, 2016. ISBN 9786094597459. p. 54. Prieiga per internetą: <http://www.cbm2016.gf.vu.lt/wp-content/uploads/2016/10/BOOK_OF_ABSTRACTS_CBM2016.pdf> [žiūrėta 2016-12-19].
2 Šalomskienė, Joana; Jonkuvienė, Dovilė; Abraitienė, Asta; Mačionienė, Irena; Žeimė, Jūratė; Repečkienė, Jūratė. Phylogenetic analysis and the selection of lactic acid bacteria with enhanced antibacterial and antifungal effect // One health meets food microbiology : 25th international ICFMH conference, FoodMicro2016, 19-22 July 2016, Dublin, Ireland : abstracts book. Dublin : University College Dublin. 2016, p. 118. Prieiga per internetą: <http://www.foodmicro2016.com/wp-content/uploads/2016/07/FoodMicro_2016_BookofAbstracts.pdf> [žiūrėta 2017-02-02].
3 Šalomskienė, Joana; Žeimė, Jūratė; Abraitienė, Asta; Jonkuvienė, Dovilė; Mačionienė, Irena. Antimicrobial compounds produced by highly antagonistic starter cultures // One health meets food microbiology : 25th international ICFMH conference, FoodMicro2016, 19-22 July 2016, Dublin, Ireland : abstracts book. Dublin : University College Dublin. 2016, p. 111. Prieiga per internetą: <http://www.foodmicro2016.com/wp-content/uploads/2016/07/FoodMicro_2016_BookofAbstracts.pdf> [žiūrėta 2017-02-02].

2015
1 Šalomskienė, Joana; Abraitienė, Asta; Jonkuvienė, Dovilė; Mačionienė, Irena; Repečkienė, Jūratė; Stankienė, Jūratė; Vaičiulytė-Funk, Lina. Changes in antagonistic activity of lactic acid bacteria induced by their response to technological factors // Agricultural and food science. Helsinki : Scientific agricultural society of Finland. ISSN 1459-6067. eISSN 1795-1895. 2015, vol. 24, iss. 4, p. 289-299. Prieiga per internetą: <http://ojs.tsv.fi/index.php/AFS/article/view/50936> [žiūrėta 2016-01-19]. [DB: Scopus, Science Citation Index Expanded (Web of Science)] [IF: 1.588; AIF: 1.846; Q1 (2015 InCities JCR SCIE)]
2 Šalomskienė, Joana; Abraitienė, Asta; Jonkuvienė, Dovilė; Mačionienė, Irena; Repečkienė, Jūratė; Stankienė, Jūratė; Vaičiulytė-Funk, Lina. Natūralias antimikrobines medžiagas gaminančių pieno rūgšties bakterijų atrinkimas ir panaudojimo galimybės // Nuo lauko iki stalo - inovatyvūs maisto ir technologijų sprendimai : konferencijos pranešimų medžiaga, Kaunas, 2015 m. spalio 16 d. / Kauno technologijos universitetas. Maisto institutas, Lietuvos mokslų akademija. Žemės ūkio ir miškų mokslų skyrius. Kaunas : KTU Maisto institutas, 2015. ISBN 9789955675051. p. 26-28.
3 Šalomskienė, Joana; Abraitienė, Asta; Jonkuvienė, Dovilė; Mačionienė, Irena; Repečkienė, Jūratė. Selection of enhanced antimicrobial activity posing lactic acid bacteria characterised by (GTG)5-PCR fingerprinting // Journal of food science and technology. New Delhi : Springer. ISSN 0022-1155. eISSN 0975-8402. 2015, vol. 52, iss. 7, p. 4124-4134. DOI: 10.1007/s13197-014-1512-6. [DB: Science Citation Index Expanded (Web of Science), Scopus] [IF: 1.241; AIF: 2.251; Q3 (2015 InCities JCR SCIE)]

2013
1 Abraitienė, Asta; Girgždienė, Raselė. Impact of the short-term mild and severe ozone treatments on the potato spindle tuber viroid-infected tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) // Žemdirbystė=Agriculture. ISSN 1392-3196. 2013, Vol. 100, Nr. 3, p. 277-282. DOI: 10.13080/z-a.2013.100.035. [DB: VINITI, Index Copernicus, Scopus, CAB Abstracts, Science Citation Index Expanded (Web of Science)] [IF: 0.523; AIF: 1.564; Q3 (2013 InCities JCR SCIE)]